Wednesday, August 17, 2011

Di sini bermule episodnyeee


Alhamdulilah..
segalenye nampak berjalan dengan lancar..
akan aku mulekan pengajian di UiTM SHAH ALAM!
yahhoooo!!!

kalau orang tanye aku truje sebab sambong blaja ke?
err..
teruje tu mmg terujee..
tapi lagi terujee sebab........................

AKU DAPAT KELUAR SEGAMAT!!!


dapat gak aku merantau di negeri orang..
walaupon setahun setengah (insyaAllah) akan menghabiskan setadi..
dapat gak aku mrase..
walaupon orang kate da tua..
tapi mrase gak dari tak mrase kan???

aku dok kat seksyen 7 (komersial)
dekat sket ngan uitm..
12 september kelas bermule..(lepas raye laa senang citer)

bukan aku tak pernah dok kolej b4 this..
diploma dan degree pon dah dudok..
cume kali ni beza sebab tak leh balik umah..
dulu sminggu skali aku balik gak umah..
kalau emergency..balik tros jee sebab dekat...

skang ni still dok umah sewe..
cume tak leh laaa TETIBE nak balik keee kan?

adekah aku akan memaintainkan kehidupan aku?
atau aku akan berubah?
kalau berubah pon..
bia laa pada yang baik..ye tak?

macam tetibe tak caye jee ..
tapi itulah realiti.....
blaja semule da aku..
staon sengah lagi..
make pencenlah aku dari dunia buku bukuwan..

walaupon rakan seperjuangan sibuk memperoleh kewangan sebab da keje..
aku masih terkinje2 dengan buku..
takpo lah..
kasik happy sama itu mak apak dulu..

sebab aku pon nak keje part time..
pasni tinggalah mak apak berdua kat umah..
sian pon ade..
tapi ape kan daye..
itulah realiti hidup..

cume..
paling aku syahdu sket..
sebab..
time raye..
dapat gak aku mrase.............

BELI TIKET NAK BALIK KAMPONG!
BERATOR PANJANG/BAWAK BEG!
NAIK BAS!
BUKE POSE NGAN KAWAN2!
BAYA SEWE UMAH!
MAK AYOH DATANG MELAWAT!


haih..
rejeki aku lambat nak mrase semua tu..
tapi takpe..
mrase gak..
alhamdulillah!

3 comments:

  1. kau nih lawaklahh, comel jer kau teruje, ahahahah :P

    p/s gudlak stadi, kasik dean's award tiap2 sem, heheh...

    ReplyDelete
  2. things that is on my mind when i know that you are taking masters in Shah Alam is "pergh!komfem die gembira dapat merasa!"...n, it is as it is.haha

    tahniah cha.cecita lu pada masa kite balik gym dulu dah tercapai..semoga berjaya bro.

    p.s:jadikan KUDU sebagai pembakar semangat kita.

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete